Избрани Новини

Нова спортна площадка ще радва жителите в ж.к "Орбита“, квартал "Грамада“

Ще бъде монтирано комбинирано стрийт фитнес съоръжение

С първа копка беше поставено началото на строително-монтажните дейности на нова спортна площадка за стрийт фитнес. Спортното съоръжение се намира в ж.к „Орбита“, кв. „Грамада“, в непосредствена близост до детската площадка под ж.п. линията.
Инсталацията се състои от бетонова основа с размери 9,6 м на 9,1 м, покрита с ударопоглъщаща предпазна настилка, върху която ще бъде монтирано комбинираното стрийт фитнес съоръжение, съчетаващо изключително широк спектър от фитнес уреди, включително и за хора в неравностойно положение.
Площадката на открито ще бъде със свободен достъп за всеки, който желае да спортува за здраве, професионално или за поддържане на добра физическа форма.
Изборът на мястото за изграждане на спортната инсталация е направен от компанията- спонсор след предоставен от Община Благоевград списък с потенциално възможни локации за реализация. Теренът е равен, обграден с дървета, които образуват чудесна сянка през летния сезон. Районът е с голяма концентрация на деца, младежи и хора от всякакви възрастови групи.
Финансирането на обекта е осигурено от 8888.bg , водеща бетинг компания в страната, която съвместно с Община Благоевград полага големи усилия за подпомагане и развиване на спорта в града.
Съответствието на изпълнението, както и контролът на качеството при изграждането, ще бъде осъществяван от експерти в общинската администрация.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов