Избрани Новини

Протестиращи настояват за незабавна оставка на Кирил Петков и на цялото правителство

Политика

06-04-2022, 12:40

Снимка:

Пик тв, кадър

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кирил Петков с нови рокади в кабинета

Демонстрацията се организира от партия "Възраждане"

Протестиращи настояват за незабавна оставка на Кирил Петков и на цялото правителство. Демонстрацията се организира от партия "Възраждане", като сградата на парламента е оградена с метална ограда и има изключително засилено полицейско присъствие.

С протеста си от "Възраждане" искат да изразят позицията си, че България не трябва да се намесва във военния конфликт между Украйна и Русия и не трябва да дава оръжие на Украйна. Според най-малката парламентарна група в 47-ото Народно събрание на територията на страната ни не бива да се разполага НАТО-вска военна техника и войници.

Протестиращите искат оставката на четворната коалиция и скандират "Оставка", "Българи юнаци" и "НАТО вън".

"Ние няма да се примирим с това, няма да го допуснем. Нека никой да не си мисли, че ще вкара нашата държава в конфликт току така. По-скоро ще падне правителството и ще го свалим с всички възможни средства, отколкото да допуснем това нещо“, заяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. "България няма да участва в този конфликт по никакъв начин и ако правителството иска нещо друго да направи, нека да знае от сега с категоричност - то работи срещу българския национален интерес“, допълни Костадин Костадинов и уточни, че протестът няма да е еднократен.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов