Избрани Новини

Пожарната напомня: До 2000 лева е глобата за палене на стърнища и сухи треви

Крими

06-04-2022, 09:13

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

През изминалото денонощие огнеборци са потушили запалени сухи треви в землищата на Българене, Милковица, Крушовица и Кнежа

С повишаването на дневните температури започва почистването на дворове, вилни имоти, земеделски земи от горими материали и отпадъци. Много често сухата растителност се пали, без да се спазват необходимите мерки за пожарна безопасност и пламъците могат да засегнат сгради, земеделски или горски насаждения, а също застрашават и човешки живот. Наглед безобидни на вид запалвания са причина за развитие на големи пожари, които нанасят сериозни материални щети.

През изминалото денонощие огнеборци от РДПБЗН – Плевен са потушили запалени сухи треви в землищата на селата Българене, Милковица, Крушовица и в землището на град Кнежа.

РДПБЗН – Плевен се обръща към ръководителите на земеделски кооперации, частни арендатори, юридически лица и жители на област Плевен с призив за недопускане на пожари.

Огнеборците напомнят, че е забранено паленето на стърнища, слама, суха трева, отпадъци и клони от изрязани дървета по слоговете, крайпътните ивици и други тревни площи. На нарушителите на противопожарните изисквания ще бъде търсена административно – наказателна отговорност с размер на наказанието до 2000 лева.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)