Избрани Новини

Съдят жена за палеж на шивашки цех в село Осиково

Общата стойност на изгорялото имущество възлиза на 72 471,76 лева

Районна прокуратура– Благоевград, Териториално отделение – Гоце Делчев, предаде на съд З.Д. по обвинение за извършено от нея престъпление по чл. 330, ал. 1, пр. 1 и пр. 8 от НК.

Обвиняемата З.Д. работела в шивашки цех в района на с.Осиково, област Благоевград. Жената била обидена от отношението на колегите към нея, което споделила на технолога на фирмата. Впоследствие тя по взаимно съгласие прекратила трудовия договор, като планирала да се върне на работа след няколко месеца.

Не след дълго З.Д. разбрала за назначаването на нови служители в цеха, което я разстроило. Обстоятелствата, свързани с предишната й месторабота, станали повод за вземане на решение за палеж.

Вечерта на 17.04.2021 г. обвиняемата се снабдила с шише с бензин и кибрит, след което се насочила към сградата, в която се разполагал шивашкия цех. Стигайки до мястото, тя счупила стъклото на прозореца с камък, напръскала вътрешността на помещението с бензин и хвърлила запалена клечка кибрит. Огънят се разгорял, а З.Д. побягнала към дома си.

Около 23,45 ч. пожарът бил забелязан от свидетел. Били уведомени пожарната служба и полицията.

З.Д. е била привлечена към наказателна отговорност за палеж на стопанска сграда – масивна тухлена постройка, и намиращо се в нея имущество със значителна стойност. Сред запалените движими вещи имало множество машини, в т.ч. шевни, кроячни, гладачни, банциг и др., както материали и готова продукция. Общата стойност на имуществото възлиза на 72 471,76 лева.

Предстои делото да продължи в съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)