Избрани Новини

Спално бельо и хигиенни материали сред най-необходимите неща за украинските граждани

Даренията могат да бъдат предоставяни в Координационния център

Община Благоевград направи детайлен анализ на най-необходимите вещи за украинските  граждани, които могат да бъдат настанени в социалните жилища след приключване на всички законови процедури. Сред нещата, фигуриращи в списъка, са 50 бр. олекотени завивки и 100 плика за тях (размер 150-200 м)., 50 бр. възглавници, 100 кърпи за баня, 100 калъфки за възглавници, 100 долни чаршафа (150/200 м), почистващи препарати, хигиенни материали, хранителни продукти.
Даренията могат да бъдат предоставяни в Координационния център към Община Благоевград, който се намира на пл.„Георги Измирлиев“ №1 (до зала „22 септември“).
Работното време на пункта в делнични дни е от 8.30 ч. до 17.30 ч., а в съботните дни от 10.00 до 16.00 ч.
В помощ на украинските граждани се приемат и превързочни материали, играчки, памперси, ученически пособия, съдове за храна и чаши за еднократна употреба.
В Координационния център могат да бъдат дарявани и парични средства, които се предават с двустранно разписан протокол, като те ще бъдат използвани за закупуване на хранителни продукти за нуждаещите се, а отчетът ще се осъществява с разходооправдателен документ.
Собственици на апартаменти, които желаят да предоставят жилища за безвъзмездно ползване от украински граждани, могат да заявят намерението си в Координационния център или на тел. 0877 011 425; 0897 015 981.
Служители и доброволци към пункта имат готовност да оказват и пълно съдействие при необходимост от попълване на документи на засегнатите от войната в Украйна.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов