Избрани Новини

Ще обсъждат изкуството и науката – заедно за по-добра Европа

Творческа среща организира Радио Благоевград в рамките на проект "Нашата Европа

Творческа среща, организирана от БНР – Радио Благоевград в рамките на проекта „Нашата Европа“, ще се състои днес в 11:00 ч.
Радио Благоевград кани на творческа среща по проекта на БНР „Нашата Европа“, който се реализира с подкрепата на Европейския парламент в рамките на инициативата „Конференция за бъдещето на Европа“. Събитието е хибридно – онлайн и на място – в Голямото концертно студио на Радио Благоевград на адрес Благоевград, ул.„Иван Михайлов“ № 56. 
Участници са Илхан Кючюк, евродепутат от „Обнови Европа“ и представител на Европейския парламент в Конференцията за бъдещето на Европа, Маргарита Мачева, режисьор и директор на Драматичния театър „Никола Вапцаров“ в Благоевград, проф. Иванка Влаева, зам.декан на Факултета по изкуствата към ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, доц. Ицка Дерижан, зам.ректор на ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, проф. Жан Кромбуа, преподавател по европейски политики в Американския университет в България, студенти от двата университета, Ивайло Бонев, основател на образователен център „Технократи“, Вадим Рошманов, председател на Асоциацията на младите учени в България, Цветомира Съботинова, университетски преподавател и създател на музикално училище „Престо“, ученици от НХГ „Св.Св. Кирил и Методий“ – Благоевград и ПМГ „Яне Сандански“ – Гоце Делчев.
Можете да проследите срещата и да коментирате по време на живото излъчване във Фейсбук страницата на Радио Благоевград или да се включите чрез приложението ZOOM. 
 
Инициативата „Конференция за бъдещето на Европа“ е уникална възможност за европейските граждани да обменят мнения за предизвикателствата и приоритетите на Европа. 
Какво включва конференцията?
Многоезична цифрова платформа – мястото, където гражданите споделят идеи и изпращат онлайн предложения. Те се събират, анализират, наблюдават и публикуват по време на цялата конференция. След това се включват в дискусиите, провеждани в рамките на европейските граждански панели и на пленарните заседания. Окончателните резултати от конференцията ще бъдат представени в доклад до съвместното председателство.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов