Избрани Новини

Самостоятелна изложба "Илюзии" открива Ивайло Орманков

Рисува само акварели в стил "мокро в мокро"

Днес от 17:30 в новата мултифункционална зала на музея в Благоевград ще се открие самостоятелна изложба на Ивайло Орманков „Илюзии“.
Ивайло Орманков завършва учителския институт "Свети Иван Рилски" със специалност учител по изобразително изкуство и трудово обучение. Работил е като учител почти 10 години в няколко училища в региона. През 1990 година късметът го среща с големия български художник Иван Попчев в Стара Загора. Той кани Ивайло да рисува в неговото ателие, като му предоставя част от материалите си за рисуване. Двамата правят съвместна изложба в Димитровград през 1991г.
След почти 15 години пауза от рисуването Орманков се завръща към хобито си и започва отново да рисува, макар и не много активно и с променлив успех. Близки и приятели го амбицират да се захване пак с любимите си акварели и от 2017 г. рисува активно, почти всеки ден и така е и до днес. Рисува само акварели в стил "мокро в мокро". Дебитната му самостоятелна изложба в Дупница е през ноември 2019 г. и успехът й го насърчава още повече. Следват още две самостоятелни изложби през 2021 г. в Перник и Самоков. Взимал е участие и в няколко общи изложби. От май 2019 е уредник в галерия "Джамията" в Дупница.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов