Избрани Новини

Американският университет провежда традиционния си хекатон

Ще се проведе от 1 до 3 април на живо в кампуса в Благоевград

Хакатонът на Американския университет в България днес започва. HackAUBG 4.0 е поредното издание на HackAUBG – хакатон (маратон по програмиране), в който участниците работят в екипи, за да изградят прототип на своите идеи по дадена тема в рамките на 48 часа с помощта и насоките на ментори от най-добрите ИТ компании в България. Темата на хакатона ще бъде обявена след церемонията по откриването, която ще се състои от 19 часа днес в кампуса на университета в Благоевград. Традиционно работният език на хакатона ще е английски.

Всеки отбор се състои от 3 до 6 души. В началото състезанието на всеки екип ще бъде назначен фасилитатор, който ще напътства и подпомага състезателите през целия уикенд и ще се грижи за това всеки участник да получи най-доброто HackAUBG изживяване.

Наградният фонд е впечатляващ – 3 000 лв. за първо място, 2 000 лв. за второ и 1 000 лв. за трето. Освен възможността да спечелят парични и предметни награди, участниците ще имат шанса да изградят стойностни връзки и да получат експертни насоки от опитни професионалисти от ИТ индустрията, както и да намерят възможности за стаж и развитие в компаниите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов