Избрани Новини

Сандански е домакин на среща на местните власти от България и Северна Македония

Ще представят новите моменти в Програмата за трансгранично сътрудничество

Националното сдружение на общините в Република България организира работна среща в Сандански между общините от България и Република Северна Македония, попадащи в обхвата на Програмата за трансгранично сътрудничество между двете държави 2021-2027 г.
Събитието ще се проведе от 31 март до 1 април в Интерхотел Сандански.
Целта на срещата е да запознае кметовете от двете страни на границата и техните администрации с новите моменти в Програмата за трансгранично сътрудничество, както и да предостави възможности за подновяване на съществуващите или създаване на нови партньорства между местните власти от двете държави.
В събитието са поканени всички 23 български общини от областите Благоевград и Кюстендил и 27-те общини от Североизточен, Източен и Югоизточен регион на Северна Македония. Сред останалите гости са представители на съвместния секретариат на Програмата, директорите на центровете за развитие на трите планови региона в обхвата на програмата от Северна Македония, както и партньорската организация на НСОРБ, обединяваща местите власти в Северна Македония – ЗЕЛС.
Гости и говорители в рамките на проявата ще бъдат представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството на България. Фонд ФЛАГ ще представи работата си и възможностите за финансиране на проекти в общините от Северна Македония.
Предвидени са и сесии за споделяне на добри практики по теми, свързани с изпълнението на проекти от предходния период на Програмата, както и в сферата на кръговата икономика и екологичния преход.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)