Избрани Новини

Димитър Желев, спасил три деца и жена, с награда от церемонията „Пожарникар на годината“

Мисия

30-03-2022, 20:00

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Старши инспектор Димитър Желев от РСПБЗН – В. Търново бе награден на церемонията „Пожарникар на годината 2021“, като подгласник в категорията  „Спасителна дейност“. Тържеството се проведе в  Министерството на вътрешните работи.
Старши инспектор Желев е участвал в ликвидирането на редица инциденти, спасяването на човешки животи от пожари и при тежки пътно-транспортни произшествия. Едни от успешните акции, преминали под негово ръководство, са спасяването на три деца от заключен горящ апартамент в кв. „Чолаковци“ във В. Търново, спасяване на жена, паднала от Бълдуиновата кула в Архитектурно-музеен резерват Царевец, ликвидирането на последствията от тежката катастрофа, станала на 4 ноември миналата година, на главен път София – Варна, в района на разклона за с. Леденик, между цистерна и влекач. В следствие на удара тогава последва взрив и пожар на наличното в цистерната дизелово гориво. Благодарение на професионализма на ст. инспектор Желев и действията на дежурните екипи евентуална заплаха за населението и околната среда бе неутрализирана.
Служителят работи изключително активно и по проект „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения“ по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“. Участва и в поддържащото обучение и взаимодействие с Доброволно Формирование „Велико Търново”. През периода на службата си в МВР старши инспектор Димитър Манолов Желев е награждаван неколкократно за постигнати високи резултати.
За поредна година служител на регионалната дирекция беше отличен с едно от най-големите признания за постиженията в служебната дейност.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)