Избрани Новини

Дадоха на съд обвиняем, нападнал медицинска сестра

Пострадалата била открита от колеги, които й оказали спешна медицинска помощ

Районна прокуратура-Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу В.Д., привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление по чл. 131, ал. 2, т. 3, вр. чл. 130, ал. 1 от НК.

Обвиняемият В.Д. заемал длъжността „общ работник“ в Специализирана болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Благоевград.

През февруари 2019 г. главната медицинска сестра Н.М. подала рапорт, в който се посочвало за неизпълнение от страна на обвиняемия В.Д. на трудовите му задължения.

На 28.01.2021 г. Н.М. била на работа в поликлиниката. Докато вървяла към сградата на пулмологичното отделение, обвиняемият я приближил и нападнал. Нанесъл й удар с ръка в областта на лицето. Пострадалата извикала и вследствие на загуба на равновесие паднала на земята. В следващия момент В.Д. силно я ударил с крак в областта на гърдите, навел се над нея и стиснал шията й с ръце.

Пострадалата била открита от колеги, които й оказали спешна медицинска помощ.

В приложената към досъдебното производство медицинска документация са описани причинените на Н.М. травматични увреждания - сътресение на мозъка, контузии в областта на главата и на гръдния кош, фрактура на ребро, отток и кръвонасядания.

Предстои делото срещу обвиняемия да продължи в съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов