Избрани Новини

ГЕРБ призова правителството да изпрати военна помощ на Украйна

Политика

30-03-2022, 16:16

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

"Подпомагането на жертвата по никакъв начин не означава въвличане в конфликта и неговата ескалация“, посочи Даниел Митов

Парламентарната група ГЕРБ-СДС предлага правителството да предостави военнотехническа помощ на Украйна. За това настоя в декларация от името на групата народният представител Даниел Митов, предаде bTV.

"Предлагам ви да подкрепите този проект на решение, защото срамът ще е за вас. Последиците от бездействието ви ще тежат на бъдещите поколения", настоя Митов.

В декларацията се отчита, че сега 28 от 30 държави в НАТО, без България и Унгария, подпомагат с военнотехническа помощ Украйна. Нито една от тези страни не е станала част от конфликта и не е въвлечена във военни действия, каза Митов.

"Подпомагането на жертвата по никакъв начин не означава въвличане в конфликта и неговата ескалация“, посочи той.

„Ако видите някой човек на улицата да бъде грабен и насилван, какво ще направите? Няма да помогнете, за да не ескалира конфликтът, и ще подминете, обръщайки глава на другата страна? Това прави българското правителство в момента“, посочи депутатът.

„За съжаление българското правителство се е снишило, дори търси индулгенция в парламента, без значение, че останалите правителства предоставят военна и техническа помощ, без решение на парламента“, добави Митов.

По думите му България може да предостави редица въоръжения – като преносими зенитно-ракетни комплекси, противотанкови гранатомети, миномети, автомати и достатъчно количество боеприпаси.

Това са средства, от които българската армия има в излишък и няма да се отрази на бойните ни способности, уточни депутатът.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)