Избрани Новини

12 години затвор получи млад мъж, опитал се да убие трима с нож в Благоевград

Присъдата не е окончателна и може да се обжалва или протестира

Благоевградският окръжен съд наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 12 /дванадесет/ години при първоначален „строг режим“ на изтърпяване на наказанието на М. Л.С. 24-годишният мъж е признат за виновен за това, че на 23.11.2017 г., около 05:50 часа в Благоевград, на мост при Младежки дом, в близост до пиаца на таксиметрови автомобили, чрез нанасяне на удари с нож е направил опит умишлено да умъртви повече от едно лице – А.К. от Петрич и С.Д. от гр.Велинград, като деянието е извършено по хулигански подбуди и е останало недовършено поради независещи от дееца причини, престъпление по чл.116, ал.1, т.4, пр.3 и т.11, пр.1, във вр. с чл.115, във вр. с чл.18, ал.1 от НК.

Състав на Окръжния съд е признал за виновен подсъдимия и по другото му повдигнато обвинение, а именно, че на 23.11.2017 г. около 05:50 часа в Благоевград на мост при Младежкия дом, в близост до пиаца на таксиметрови автомобили, е причинил на Я.Д. от Луковит чрез нанасяне на удар с нож лека телесна повреда, причинила му временно разстройство на здравето, неопасно за живота, като деянието е извършено по хулигански подбуди, престъпление по чл.131, ал.1, т.12, пр.1, във вр. с чл.130, ал.1 от НК.

За това деяние съдът е осъдил подсъдимия да изтърпи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 6 /шест/ месеца при първоначален общ режим, като на основание чл.23, ал.1 от НК подсъдимият е осъден да изтърпи едно общо наказание измежду наложените му в размер на по тежкото от тях, а именно наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 12 /дванадесет/ години при първоначален строг режим.

Подсъдимият е осъден да заплати на пострадалите - С.Д. и А.К. сумата от по 30 000 /тридесет хиляди/ лева ведно със законната лихва, представляваща обезщетение за причинени от престъплението неимуществени вреди.

Присъдата, която не е окончателна, може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд - София.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов