Избрани Новини

АУБ ангажира студенти и преподаватели с устойчивото развитие

Ще се състои дискусия по нововъзникващите решения за климата

Днес от 19:30 ч. Американският университет в България (АУБ) организира интерактивна кръгла маса на тема Get Engaged with Sustainability (Ангажирайте се с устойчивото развитие).
 
Кръглата маса се организира от Клуба по устойчиво развитие и Комитета по устойчиво развитие към университета и ще се проведе в Академичен център „Балкански“ в университетския кампус в Благоевград.  Целта на събитието е да ангажира общността на АУБ в дискусия по нововъзникващите решения за климата, въздействието на изменението на климата и идеята за  справедлив устойчив преход.
 
Дискусията е част от World Wide Teach-In Climate/Justice (Световно обучение по климат и климатична справедливост), проект, който насърчава диалога по темите за климата и климатичната справедливост в над 1000 училища, университети и общности по целия свят.
 
„Част от дългосрочната ни стратегия е да поощряваме ангажираността на целия университет с темата за устойчивостта и промените в климата. Целта ни е да включим темата във възможно най-много департамемнти, дори такива, в които тя не е водеща“, коментира президентът на АУБ д-р Дейвид Еванс.
 
Интерактивната кръгла маса Get Engaged with Sustainability включва четири панела: „Научни изследвания“, „В аудиторията“, „На кампуса и около него“ и „След дипломирането“. Ще участват преподаватели и студенти от АУБ, а сред гостите са представители на WWF България и Българска фондация „Биоразнообразие“. В последния панел ще бъдат обсъдени кариерните и бизнес възможности в сферата на устойчивите практики. 


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов