Избрани Новини

Областна администрация-Кюстендил организира фотоконкурс на тема "Аз съм тук“

Снимки ще се приемат до 30 май включително

Фотоконкурс на тема „Аз съм тук“ организира Областна администрация-Кюстендил. Конкурсът е предназначен за ученици от V до ХII клас и се провежда под патронажа на областния управител Катя Димитрова по повод Европейската година на младежта, за каквато е призната 2022 г.

Целта на фотоконкурса е да ангажира подрастващите с тяхното родно място или мястото, където живеят, като ги мотивира да идентифицират природните, културно-историческите, социално-битовите и образователните му предимства. Конкурсът цели да мотивира развитието на творческото въображение и талант у подрастващите в областта на фотографията; да съхранява и утвърждава най-важните човешки ценности – родолюбие, човечност, доброта, взаимно уважение, признателност, патриотизъм, етническа толерантност, отговорност, които се формират у личността в периода на израстването. Конкурсът цели общността да насочи своето внимание към младите хора и начинът, по който изглежда средата им на живот, през техните очи.

Регламент:

конкурсът е предназначен за ученици от V до XII клас от област Кюстендил
конкурсът се провежда в категория фотография
възрастови ограничения: право на участие имат ученици от от V до XII клас, разделени в две възрастови групи :
- от V до VIII клас
- от IX до XII клас
всеки кандидат може да участва с до три снимки, направени с телефон
Награди:

За всяка възрастова група ще бъдат определени по три награди, общо 6. Освен предметни награди, победителите ще получат и специални плакети за участието си.

Снимките, с които младежи от Кюстендилска област участват във фотоконкурса „Аз съм тук“, ще бъдат подредени в изложба в сградата на Областна администрация-Кюстендил.

Снимки ще се приемат до 30 май /включително/ 2022 г. на адрес: pr_kn_government@abv.bg

В писмото всеки участник трябва да напише само личните си данни: име, презиме, фамилия, точен адрес, тел. за връзка и името на училището си, както и в коя възрастова група и в кой/кои раздели ще участва;

Творбите трябва да бъдат предоставени на отделен файл, формат jpg, който да се прикрепи към писмото. Това се налага, защото конкурсът е анонимен. Творбите ще бъдат засекретени и ще бъдат подадени на журито без личните данни на участниците.

Оценяването на фотографиите ще бъде извършено от петчленна комисия в състав представители на Областна администрация Кюстендил и изявени фотографи в областта.

За въпроси и информация, свързани с конкурса: Димитрина Симеонова, pr_kn_government@abv.bg, тел.: 0897 98 32 98



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов