Избрани Новини

Първите лодки тръгнаха по река Струма

Откриха Рафтинг сезона в община Симитли

Десетки любителите на екстремните спортове от цялата страна, на различни възрасти, рано тази сутрин се събраха край река Струма за официалното откриване на Рафтинг сезон 2022 година.

Организатори са Рафтинг БГ/Х-клуб, Община Симитли и РК Дефилето. Началото на сезона бе дадено от кмета на общината Апостол Апостолов и Станимир Станимиров-Чачи, инструктор по рафтинг, каяк и алпинизъм, а сред първите ентусиасти, качили се на лодка, бе председателят на Общинския съвет Вилимир Александров.

Към момента условията за рафтинг са чудесни, коментираха нетърпеливи ентусиасти, които не са успели да дочакат официалното откриване и вече са се спускали с рафт по бързеите на река Струма край Симитли.

Очакванията на всички са тази година да има един много силен и успешен рафтинг сезон. Капацитетът на центъра край Симитли позволява на ден да се правят по пет спускания с до 360 човека. За желаещите да се докоснат до екстремното изживяване Рафтинг БГ/Х-клуб осигурява пълна екипировка и квалифициран инструктор.

Развитието на екстремните спортове е сред основните приоритети на община Симитли. През последните 25 години са положени много усилия за утвърждаване на този вид екстремен спорт. Самият рафтинг център край Симитли е създаден преди повече от 12 години и вече се е превърнал в предпочитано място за рафтъри от цялата страна и чужбина.

Освен рафтинг, центърът предлага и други услуги, сред които:

- Пейнтбол;

- Каньонинг;

- Катерене;

- Въжена градина.

Рафтинг центърът се намира по път Е-79 София-Кулата след Симитли. Има указателнa табелa за рафтинг център на първия мост. Отбивката е след 50 метра (след детелината за с.Полето ) вдясно за метан станцията, като се слиза под моста. За удобство на посетителите има удобен охраняем паркинг за коли.

GPS координати: 41.847986,23.141863



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)