Избрани Новини

Над 250 дка сухи треви и храсти е обхванал пожар край Дупница

Пушек има в участък от автомагистрала "Струма", на засега не се налага спиране на движението

Над 250 дка сухи треви и храсти е обхванал пожар в района на Балановски рид край Дупница, съобщи за Радио Благоевград директорът на Регионалната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кюстендил Светослав Георгиев. Гасенето на пожара е затруднено заради силния вятър, който разгаря огнището. Районът е задимен, пушек има и в участък от автомагистрала "Струма", на засега не се налага спиране на движението, каза Георгиев.
На мястото на пожара са три екипа на противопожарната служба, в гасенето са се включили екип на Държавното горско стопанство в Дупница, доброволци от Дупница и Бобошево.
Пожарът е локализиран от едната страна и няма опасност да засегне къщи и стопански насаждения, казаха още от пожарната. Гасенето продължава и в момента.
Друг пожар, развил се на площ от 60 дка, в района на закритото сметище при с.Радловци  край Кюстендил, е бил потушен днес от огнеборци. Огънят е бил пресечен и не е стигнал до близката гора. И в този район са горели сухи треви и храсти. На място е останал екип на противопожарната служба, продължава и запръстяването на района, като с техника се е включила и Общината в Кюстендил. През последните два месеца районът на сметището гори почти постоянно, твърдят жители на Кюстендил.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов