Избрани Новини

Задържаха двама за грабеж на възрастен мъж

Крими

25-03-2022, 09:43

Снимка:

архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

След задържане на мъжете, те са направили самопризнания

Вчера криминалисти установиха и задържаха извършителите на грабеж в Дългопол, за който пострадалият е подал сигнал на тел. 112 на 23 март, в 00:15часа.

По данни на 68-годишния мъж – самотно живеещ, същия ден около 23:00 часа, двама маскирани проникнали в къщата му и след нанасяне на множество удари и заплахи отнели 160 лева, съхранявани в скрина на първия етаж на дома му.

Опертивна група извършила оглед на местопроизшествието. В хода на предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия по случая, криминалисти от сектор „Престъпления свързани с грабежи“ при ОДМВР –Варна, заедно с колегите си от РУ-Провадия са задържали извършителите. Те са местни жители на 46 и 47 години- мъже, като първият от тях е рецидивист, наскоро излязъл от затвора, а другият е от криминалния контингент на полицията.

След задържане на мъжете, те са  направили самопризнания. Допълнителен стимул към деянието им, по всяка вероятност, били и поетите от тях немалко количество алкохол и наркотични вещества.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.199, ал.1, т.4 от Наказателния кодекс, а работата на разследващите продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов