Избрани Новини

БФС изключи клубове от Югозапада, подкрепили Димитър Бербатов

Футболната централа с жестоки наказания за участниците в конгреса на Бербатов

Българският футболен съюз изключи от редиците си аматьорските клубове, които на 18 март гласуваха Димитър Бербатов да бъде президент на централата. Това беше решено на заседание на Изпълнителния комитет на централата. Новината беше съобщена на сайта на централата.

Над 60 са изключените аматьорски клубове от по-долните дивизии. Те присъстваха на конгреса на 18 март, на който Димитър Бербатов беше избран за президент с пълно единодушие.

В списъка попадат и няколко клуба от Благоевградска област:

Сдружение „Аматьорски футболен клуб Беласица-08“ (с.Беласица)

Футболен клуб Буйна Места – ММ – Мусомища (с.Мусомища)

Футболен клуб Садово (с.Садово)

Футболен клуб Самуил – Самуилово (с.Самуилово)

Допълнително членовете на Изпълнителния комитет на БФС бяха запознати с доклад за преглед на членството на футболни клубове в БФС и взеха решение да се изключат като членове следните клубове, невписани в регистъра на ММС:

Сдружение „Футболен клуб Спортист – 2006“ (с. Драговищица)

ФК Вихър (с. Кавракирово)

ФК Канина (с. Гърмен)

ФК Подгорец (с. Коларово)

Футболен клуб Спортист (с. Струма)

ФК Граничар (с. Копривлен)

ФК Струма (с. Марикостиново)

ФК Корница (с. Корница)

ФК Огражденец (с. Кърналово)

Футболен клуб Осогово Багренци (с. Багренци)

ОБФК Ботев – Бобошево (гр. Бобошево)

При проверката се установиха нарушения на чл. 14 и чл. 15 от ЗФВС, които не допускат в управлението на ФК да има свързани лица. Въз основа на това като членове на БФС е изключен следния клуб:

Сдружение Футболен клуб „Спортист-Драгичево“ (с. Драгичево)

Футболни клубове, допуснали/извършили нарушение на различни разпоредби на Устава на БФС, и изключени като членове на БФС, са както следва:

Футболен клуб Авангард (с. Бачево)

Футболен клуб Партизан-1946 (с. Ярджиловци)

Футболен клуб Зенит-Церово (с. Церово)

Изпълнителният комитет се запозна със становището на комисията „Етика и феърплей“ за клубни и индивидуални санкции спрямо представителите на Първа професионална лига, Втора професионална лига и Трета лига, участвали в нерегламентираното събиране на 18.03.2022 г., и го препрати за разглеждане по компетентност на Дисциплинарната комисия.

Членовете на ИК също така получиха информация за проведените срещи с ФК-членове на БФС по повод представяне на стратегическата рамка за развитие на футбола в периода 2022 – 2026 г., както и за подготовката на нормативните документи на БФС за сезон 2022/2023 г.

Изпълнителният комитет одобри и Отчет за дейността и финансов отчет на БФС за 2021 г., които ще бъдат предоставени на министъра на младежта и спорта съгласно изискванията на закона.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов