Избрани Новини

Доживотен затвор за 19-годишен - изнасилил, убил и ограбил своя съседка

Крими

23-03-2022, 18:05

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тялото на жертвата било намерено на 7 май 2021 година

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура - Силистра 19-годишният Ф.Р. от с. Скала, привлечен към наказателна отговорност за грабеж, придружен с убийство, и за изнасилване на жертвата беше признат за виновен. Окръжен съд – Силистра се произнесе с осъдителни присъди и по двете обвинения, като за престъплението по чл. 199, ал.2, т.2, предложение първо, във връзка с чл.198, ал.1 от НК той получи наказание доживотен затвор, а за престъплението по чл. 152, ал.4, т.4 във връзка с ал.1, т.2, предложение първо от НК – „лишаване от свобода“ за срок от 18 години. На основание чл. 23 от НК Ф.Р. ще търпи по – тежката от двете присъди, а именно доживотен затвор.

Мъжът ограбил и убил по изключително жесток начин 51-годишна жена, негова съседка от село Скала. Освен това осъществил с нея полов акт без нейното съгласие, употребявайки сила, като деянието представлява особено тежък случай.

Тялото на жертвата било намерено на 7 май 2021 година, в помещение на дома й. Тя имала общо 24 прободно - порезни рани в областта на гърдите, лява ръка и гърба. Установено е, че смъртта й настъпила вследствие на остра кръвозагуба. От резултатите на съдебно – медицинската експертиза станало ясно също, че жената била изнасилена.

При огледа на местопроизшествието е констатирано, че в спалнята на жертвата има множество разхвърляни дрехи и вещи, празни дамски чанти и портмоне. Установени са липси на пари и златни накити. Автомобилът на й също бил отнет. Отнетите вещи били на обща стойност 6325 лева и 60 евро.

В хода на разследването станало категорично ясно, че извършител на тежкото деяние е съселянин на убитата – Ф.Р. на 19 години. Той бил познат на органите на реда и, въпреки възрастта си, имал други криминални прояви и бил вече осъждан. Младият мъж имал начално образование и бил без постоянна работа и източник на доходи.

След като бил задържан в съседно село, той направил самопризнания и бил привлечен към наказателна отговорност за извършеното от него престъпление, за което в закона се предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов