Избрани Новини

Млади таланти от Банско премериха сили на Държавното първенство по ски алпийски дисциплини

Участваха в двете най-популярни дисциплини – слалом и гигантски слалом

Едно от най-оспорваните детски състезания в календара на федерацията по ски – Държавното първенство по ски алпийски дисциплини за момчета и момичета U14 и U16 - се проведе на 21 и 22 март в двете най-популярни дисциплини – слалом и гигантски слалом. Тази година курортът „Витоша“ беше техен домакин. Младите таланти в ските от Банско премериха сили на писта „Витошко лале”, където в гигантския слалом само пет стотни не достигнаха на Елена Главчева (Юлен) за шампионската титла при момичетата младша възраст. Още една състезателка на СК „Юлен“ Станислава Слаева се окичи с медал за трето място при момичета старша възраст.

Пълните резултати са на сайта на http://www.xn--bfsi-n5d.com/

Призьорите получиха купи и медали от Виктор Гичев, директор на състезанието, Михаил Седянков /СК Витоша ски/, Ян Калчев /Витоша ски АД/, Ели Димитрова /СК Мотен/, Петър Енчев, технически делегат на БФски, Георги Главчев /СК Юлен/ и Стефан Присадов /СК Пампорово/.

Следващите стартове за младежи и девойки, младша и старша възраст ще се проведат на 24 и 25 март в Банско за купа Пиба. Те са от календара на ФИС и в тях се очаква да стартират над 170 млади таланти от различни държави. Организатори са БФСки и Юлен АД.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов