Избрани Новини

Юбилейна изложба-дърворазба открива Ангел Ангелов

Събитието е в 18 часа в Градската художествена галерия в Благоевград

Днес в голямата зала на Градската художествена галерия в Благоевград юбилейна изложба дърворезба ще открие благоевградчанинът Ангел Ангелов. Експозицията ще събере 21 негови произведения - един вид преглед на всичко, което е правил през годините. Откриването е в 18:00 часа.
Ангел Ангелов е роден на 21 март 1962 година в Благоевград. Учил е дърворезба в Техникума по дървообработване и вътрешна архитектура в Банско. В периода 1983 - 1986 г. е ръководител на ателие "Дърворезба" към СДП "Братя Дерменджиеви", а през 1983 г. е ръководител на реставрацията на черквата "Въведение Богородично" в Благоевград. През 1984 г. е ръководил реставрацията на Роженския манастир по проект на арх.Мошанов. В периода 2002 - 2004 г. е изработвал проекта и дърворезбата на иконостаса на черквата "Св.Петка" в село Полена.
Ангел Ангелов е член на сдружението на художниците "Македония Арт" - Благоевград. Редовно участва в Зонална изложба "Струма" и в общи изложби на благоевградските творци. Има награда за приложно изкуство от Обща художествена изложба през 2009 г., наградата на Зонална изложба "Струма" през 2013 г. и през 2014 г. на Обща художествена изложба.  Много негови творби са притежание на колекционери и галерии в страната и в чужбина. 
Изложбата, която ще се открие на 21 март в голямата зала на Градската художествена галерия е по повод 60-годишнината на дърворезбаря. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов