Избрани Новини

Излъчиха най-добър млад автомонтьор и водач на МПС в Югозапада (снимки)

За поредна година ПГМЕТ "Юрий Гагарин“ - Петрич бе домакин на регионален кръг от състезанието

За поредна година ПГМЕТ „Юрий Гагарин“ – Петрич бе домакин на Регионален кръг от състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“. В него взеха участие освен отборът-домакин още 8 отбора на професионални гимназии от Югозападна България: ПГТЕ „Хенри Форд“ – София, ПГТ „Макгахан“ – София, БПГ „Ичко Бойчев“ – Благоевград, ПГТЕ „Христо Ботев“ – Перник, ПГТ „Юрий Гагарин“ – Радомир, ПГ по МСС „Пейо К.Яворов“ – Гоце Делчев, ПГ по транспорт – Разлог и ПГ по транспорт – Дупница. Организатор на състезанието е Министерството на образованието със съорганизатор INTER CARS – България ЕООД. Класиралият се на I място ще участва в Националния кръг на състезанието, което тази година ще се проведе в Сливен.
Състезанието протече в два дни - 18 и 19 март. В първия ден участниците решаваха теоретични тестове за автомонтьори и водачи на МПС.
През втория ден състезателите се изправиха пред 4 отборни, 1 индивидуална практическа задача и майсторско управление на МПС. Така учениците можаха да приложат усвоените теоретични знания на практика.
В комисиите по оценяване участие взеха бизнес партньори на ПГМЕТ и преподаватели от професионалните гимназии.
Ето и генералното отборно класиране:
I място – ПГМЕТ „Юрий Гагарин“ - Петрич
II място – ПГТЕ „Хенри Форд - София
III място – ПГ по МСС „Пейо К. Яворов“ – Гоце Делчев
ПГМЕТ не за първи път е домакин и участник в това състезание. През годините отборът 3 пъти е класиран на I място, а през 2018 година ученик от гимназията се класира за Международното състезание Young Car Mechanic, което се проведе в Полша.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)