Избрани Новини

Мадлен Манова стана "Девойка Кюстендилска пролет" (снимки)

С голям конкурс-спектакъл за 55-и път бе избрана “Девойка Кюстендилска пролет“

С голям конкурс-спектакъл за 55-и път бе избрана “Девойка Кюстендилска пролет“. Носителка на короната и символ на града стана Мадлен Манова под номер 11, а нейни подгласнички са Ралица Тодорова – с номер 16 и Юлиана Манева – с номер 2.
„Девойка на публиката“ е номер 8 - Йоанна Мукленова, която бе избрана чрез SMS гласуване, продължило и по време на спектакъла.
Водещи на програмата бяха Емануела Миланова и Чавдар Ненов, а за празничното настроение се погрижиха обичаните кюстендилски изпълнители Симона Петрова (Мона), Йоана Сашова, Кристиян Янкулов и цирковият артист Бояна Николова.
За втора поредна година от създаването на конкурса форматът се проведе онлайн, като беше набюдаван повече от 20 хиляди души директно в социалните мрежи, ТВ Запад и на диоден екран на пл.„Велбъжд“.
Победителката в конкурса „Девойка Кюстендилска пролет“ 2022 получава парична награда от 1 500 лв., а двете й подгласнички и „Девойка на публиката” по 850 лв. Всички участнички получават подарък от Община Кюстендил официалните тоалети и обувките, с които участват в спектакъла, както и луксозни албуми със снимки.
Тържествата по случай празника „Кюстендилска пролет” ще продължат на 21 март от 11:00 часа пред ХГ „Владимир Димитров-Майстора“, като там ще се отслужи молебен за здравето на кюстендилци и ще се състои ритуал по предаването на символите на града. Програмата ще продължи с празнично шествие от картинната галерия до пл.„Велбъжд“, където „Девойка Кюстендилска пролет“ ще отправи поздрав до всички кюстендилци. От 13:00 часа на сцена „Базиликата“ в лесопарк „Хисарлъка“ Румяна Попова ще бъде специален гост в празничната програма и ще зарадва кюстендилските си почитатели с българския фолклор.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)