Избрани Новини

Двама братя от Петрич са разследвани за канабис

Единият е в ареста, другият под домашен арест

Мерки за неотклонение „Задържане под стража“ и „Домашен арест“ определи Районен съд – Дупница по отношение на двама братя, обвиняеми за държане на високорисково наркотично вещество – канабис. Районна прокуратура – Кюстендил, т.о. Дупница е привлякла С.Б. и Е.Б. от Община Петрич като обвиняеми за престъпление по чл. 354а, ал.3, т.1 от НК.

Лек автомобил без технически преглед е спрян за проверка на АМ „Струма“ на 14.03.2022 г. Той бил управляван от обвиняемия Е.Б., като в него е  пътувал и неговият брат С.Б. В автомобила са открити 2 полиетиленови плика със суха зелена маса с общо бруто тегло 460 грама, реагиращи при направения полеви наркотест на канабис. При претърсване в дома на С.Б. са открити 4 броя ръчни метални гранати. Разследването продължава.

Съдът под председателството на съдия Страхил Гошев счете, че на този етап от досъдебното производство може да се направи обосновано предположение за съпричастност на обвиняемите към престъплението. Съществува и реална опасност да извършат престъпление предвид факта, че и двамата братя са осъждани, като за Е.Б. - престъплението е извършено в изпитателния срок на наказание, наложено през 2019 година от Окръжен съд – Благоевград, за държане на наркотични вещества в големи размери. Е.Б. е с 50% инвалидност и редица заболявания, което мотивира съдът да определи по отношение на него мярка за неотклонение „Домашен арест“, а по отношение на брат му С.Б. – мярка „Задържане под стража“.

Определението може да се обжалва пред Окръжен съд – Кюстендил в 3-дневен срок.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)