Избрани Новини

Координационният център за засегнати от войната в Украйна вече работи и в събота

Работното време на пункта е от 10.00 до 16.00 часа

Служители на Община Благоевград и доброволци към Координационния център ще оказват пълно съдействие на пострадали от войната в Украйна вече и в събота. Работното време на пункта в първия ден от уикендите ще бъде от 10.00 до 16.00 часа, а в делничните дни то е от 08.30 ч. до 17.30 ч.
Всеки, който желае, може да предостави на място пакетирани хранителни продукти, които ще бъдат насочени към нуждаещи се украински граждани. В Координационния център могат да бъдат дарявани още нови дрехи, обувки, спално бельо, хигиенни материали и др. Приемат се и превързочни материали, играчки, памперси, ученически пособия, съдове за храма и чаши за еднократна употреба.
В пункта могат да бъдат дарявани и парични средства, които ще се приемат с двустранно разписан протокол, като същите ще бъдат използвани за закупуване на хранителни продукти за нуждаещите се, а отчетът ще се осъществява с разходооправдателен документ.
Собственици на апартаменти, които желаят да предоставят жилища за безвъзмездно ползване от украински граждани, могат да заявят намерението си в Координационния център или на тел. 0877 011 425; 0897 015 981.
Служители и доброволци към пункта имат готовност да оказват и пълно съдействие при необходимост от попълване на документи на засегнатите от войната в Украйна.
В края на миналата седмица общинските съветници одобриха решението свободните социални жилища в кв.„Освобождение“ да могат да се ползват и от украински граждани. Настаняването им в тях може да започне, след като решението на ОбС – Благоевград влезе в сила, след изтичане на законоустановения срок. Важно условие за кандидатите, пристигнали от Украйна, е да имат придобит статут на бежанец, хуманитарен статут или временна закрила.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов