Избрани Новини

Клуб на социалния работник ще бъде създаден в ЮЗУ "Неофит Рилски“

Университетът отбеляза Световния ден на социалната работа

Катедра „Медико-социални науки“ към Югозападния университет „Неофит Рилски“ - Благоевград за поредна година отбеляза Световния ден на социалната работа с провеждането на семинар. В рамките на събитието бе обявено създаването на Клуб на социалния работник към катедрата, в който ще участват настоящи студенти и бивши възпитаници.
Тази година темата, която обедини всички социални работици по света, е „Да изградим съвместно един нов екологичен социален свят: да не пренебрегваме никого“. Темата представя визията и плана за действие за създаване на нови глобални ценности, политики и практики, които могат да осигурят сигурност и доверие за всички хора и устойчивост на планетата.
Основен акцент в семинара бе обмяната на опит и добри практики в социалната сфера.
В дискусията участваха Александър Балев – директор на Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград, Емилия Халилова – директор „Социална и жилищна политика“ към Община Благоевград, Анелия Милошова – директор на Центъра за хора с увреждания „Ильо Войвода“, Кюстендил, социални работници и експерти.
Активно участие в семинара взеха докторанти и студенти от специалност „Социални дейности“, които представиха своята визия за професията и призванието да бъдеш социален работник.
Специални гости на научното събитие бяха Виктория Тахова – изпълнителен директор на Агенцията за качество на социалните услуги, доц. д-р Людмила Векова – председател на Българската асоциация за образование по социална работа, доц. д-р Соня Будева – преподавател по социална работа от Великотърновския университет „Св.св. Кирил и Методий“.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)