Избрани Новини

Разкриха незаконна сеч на 30 дървета край Рупите

На мястото на нарушението са засечени 3 леки автомобила, натоварени с дървесина

Незаконна сеч на 30 дървета от бяла топола в защитената местност „Рупите” установиха служители на Държавно горско стопанство - Петрич. Нарушението е разкрито на 16 март при рутинна проверка в района, който често е обект на незаконни посегателства от живеещи наблизо местни жители. Преобладаващата част от дърветата, които са сухи, са с отрязани върхове и дървесината липсва. Останалата част от повалените дървета са на място. Общият обем на незаконно отсечената дървесина възлиза на 79 куб.метра.

Благодарение на бързата реакция на горските служители и полицаите от РУ Петрич към 15.30 часа на 17 март на мястото на нарушението са засечени 3 леки автомобила, натоварени с дървесина. Задържани са двата от тях - „Фолксваген Поло” и „Опел Астра” с фалшиви регистрационни табели, управлявани от неправоспособни водачи. Третият автомобил е успял да избяга.

На нарушителите ще бъдат съставени актове по Закона за горите. Превозните средства заедно с дървесината ще бъдат транспортирани до базата за съхранение на конфискувани материали в гр.Кресна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов