Избрани Новини

Седем години затвор получи рецидивист, блудствал с малолетно момиче

Подсъдимият е многократно осъждан на лишаване от свобода за умишлени престъпления

Днес Окръжна прокуратура-Кюстендил постигна осъдителна присъда с наказание от 7 години „лишаване от свобода“ спрямо А.Ш. (на 35 години), обвинен за извършено от него престъпление по чл. 149, ал. 5, т. 3, вр. ал. 4, т. 2, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и „б“ от НК.

Вечерта на 2.02.2021 г. подсъдимият А.Ш. се присъединил към компания в дома на негова позната, живееща в съседство. Освен приятелките на жената, там били и четирите й деца.

Около 22 ч. мъжът примамил малолетната й дъщеря да тръгне с него, като обещал да й даде 10 лева и сладки. Завел момичето в обитаваната от него къща, където извършил блудствени действия с него. Междувременно майката на детето дошла в жилището му и станала свидетел на случващото се.

Незабавно бил подаден сигнал в полицията, а впоследствие А.Ш. лично отишъл там и съобщил за извършеното от него престъпно деяние.

Подсъдимият е многократно осъждан на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер. Последното деяние той е извършил при условията на опасен рецидив.

Наложеното от Окръжен съд-Кюстендил наказание „лишаване от свобода“ ще изтърпи при първоначален строг режим.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд.Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов