Започва обществено обсъждане на проекта за бюджет на Община Кюстендил за 2022 г.

Публичното обсъждането ще се проведе на 22.03.

Предстои приемането на бюджета на Община Кюстендил за 2022 година и средносрочната бюджетна прогноза за периода 2022-2024 г. По традиция, и водени от убеждението, че разработването и приемането на общинския бюджет са част от най-важните решения за нашата община и те трябва да се вземат с активното участие на гражданите, кметът на общината кани да участвате в общественото обсъждане на проекта за бюджет на община Кюстендил за 2022 г.
Публичното обсъждането ще се проведе на 22.03.2022 г. (вторник) от 12:00 часа в заседателната зала на Общинска администрация, пл.“Велбъжд“ № 1.
Проектът за бюджет на община Кюстендил за 2022 г. и проектът на Поименен списък на капиталовите разходи по бюджета за 2022 г. са обявени на официалната страница на Общината на 14.03.2022 г. за запознаване на заинтересованите страни и може да ги видите тук- https://www.kustendil.bg/index.php?option=com_jdownloads….
Доклад към Проекто-бюджета на Община Кюстендил за 2022 година може да видите тук - https://www.kustendil.bg/index.php?option=com_jdownloads….
За желаещите да вземат участие в публичното обсъждане, но нямащи възможност да присъстват в залата, ще бъде създадена възможност за участие и чрез платформа за видеоконферентна връзка, отговаряща на изискванията за мрежова информационна сигурност – ZOOM, която може да бъде изтеглена от следния линк: https://zoom.us/
За участието е необходимо да отворите посочения по-долу линк и да въведете ID и Passcode.
Meeting ID: 838 1948 8148
Passcode: 267456
За ефективното включване в дискусията е необходимо да имате инсталиран на електронното устройство микрофон, желателно е наличието и на камера.
Публичното обсъждане ще се предава на живо на официалната страница на община Кюстендил.
Вашите писмени мнения, препоръки и предложения за включване в Бюджет 2022 на Община Кюстендил можете да направите до 17:00 ч. на 18.03.2022 г. в деловодството на Общината, на електронен адрес [email protected] или по време на публичното обсъждане, като всеки, който желае, може да се включи с видео разговор в публичното обсъждане или да изкаже своето мнение писмено чрез чата на платформата.


Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"