Избрани Новини

ДТ "Н.Вапцаров" е с две номинации за наградите "Кукерикон"

Комедията "Колко е важно да бъдеш сериозен“ е номинирана в категориите "Режисура“ и "Най-добър спектакъл“

На 14-ти март бяха обявени номинациите за театралните награди „Кукерикон“. Събитието е организирано от Сатиричния театър „Алеко Константинов“, като за поредна година ще бъдат отличени най-добрите театрални събития в комедийния жанр.
Претендент за наградата в две от петте категории е спектакълът на Драматичен театър „Никола Вапцаров“-Благоевград „Колко е важно да бъдеш сериозен“. Комисията е включила комедията на Оскар Уайлд в борбата за наградата „Кукерикон“ в категориите „Режисура“ и „Най-добър комедиен или сатиричен спектакъл“.
Припомняме, че режисьорът Антон Угринов направи своя дебют на благоевградска сцена преди една година, когато класическият текст на Оскар Уайлд оживя пред зрителите и беше приет с бурни ръкопляскания. Няколко месеца след своята премиера спектакълът беше селектиран и взе участие в националния театрален фестивал „Театър, обичам те!“ в Хасково. Още от първото си представяне „Колко е важно да бъдеш сериозен“ се радва на висок зрителски интерес.
Следващата дата, на която зрителите в Благоевград ще имат възможността да се насладят на спектакъла „Колко е важно да бъдеш сериозен“, е 12 април (вторник) от 19:00 ч. 
Церемонията по връчването на статуетките ще се състои на 7 април (четвъртък) от 19:30 ч. в Сатиричен театър „Алеко Константинов“. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов