Избрани Новини

Условна присъда получи жена, отглеждала коноп за разпространение в село Скрът

60-годишната жена се е признала за виновна

Окръжна прокуратура–Благоевград приключи делото срещу 60-годишната М.К., обвинена за извършени от нея престъпления по чл. 354в, ал. 1, пр. 1 и пр. 2 и по чл. 354а, ал.1, пр. 4 от НК.

През пролетта на 2021 г. обвиняемата засяла и до 28.09.2021 г. отглеждала в дворно място на жилището й в с.Скрът, община Петрич, растения от рода на конопа (канабис) в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. При разследването са били открити и иззети 10 растения с височина от 1,40 м до 1,70 м със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 1,5%.

В дървена постройка М.К. държала с цел разпространение коноп (марихуана) на обща стойност 7 264 лева, определена съгласно постановление на МС за определяне на цени за наркотични вещества за нуждите на съдопроизводството.

Обвиняемата М.К. се е признала за виновна за извършените от нея престъпни деяния. Между защитата и Окръжна прокуратура–Благоевград е било сключено споразумение, което съдът е одобрил. Наложено й e наказание от 12 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)