Избрани Новини

Община и доброволци съдействат на засегнати от войната в Украйна да намерят подслон

Дарения могат да бъдат предавани в Информационния културен център

Координационен пункт към Община Благоевград в помощ на засегнати от военния конфликт в Украйна официално отвори врати в областния град. Той е ситуиран в помещението на Информационен културен център, който се намира на пл.„Георги Измирлиев“.
За целта са ангажирани служители на общинската администрация и доброволци, които да оказват съдействие на нуждаещи се хора, напуснали Украйна.
В Координационния пункт се събират данни относно възможности за настаняване – хотели, частни жилища и др. Освен това чрез него ще бъде оказвано и съдействие на бежанци за намиране на работа, за настаняване на деца в детски заведения, за оказване на медицинска помощ, в случай на нужда и др.
В центъра могат да бъдат предавани и пакетирани хранителни продукти, които ще бъдат представяни на пристигналите в Благоевград бежанци. Могат да бъдат правени и дарения на спално бельо, дрехи, обувки, като задължително условие е те да бъдат нови. В пункта се събират и хигиенни материали, памперси и др.
Повече информация относно дейността на Координационния пункт и възможностите за съдействие може да бъде получена както на място, така и на тел. 0877 011 425.
В края на миналата седмица общинските съветници взеха решение да бъдат настаняващи бедстващи хора от Украйна в новоизградените социални жилища, намиращи се в квартал „Освобождение“.
Към този момент в резултат на съвместни действия от страна на местните институции, вече има настанени майки с малки деца, украински граждани, в Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов