Избрани Новини

Съдът в Кюстендил наложи пробация на ученик

Обвиняемият ще изтърпи и наказание "Обществено порицание“

Районен съд – Кюстендил одобри споразумение и наложи наказания „Пробация“  за срок от 8 месеца и „Обществено порицание“ на 17-годишен ученик, който се призна за виновен в държане на високорискови наркотични вещества – коноп / марихуана /.

Обвиняемият А.С. се призна за виновен в това, че на 12.10.2021 г. в с.Неделкова Гращица, Община Невестино, в обитавания от него имот, макар и непълнолетен, но разбиращ свойството и значението на извършеното деяние и можейки да ръководи постъпките си, без надлежно разрешително е държал високорискови наркотични вещества – коноп /марихуана/ с общо нето тегло 67,66 грама, на стойност 405,96 лв. Конопът е бил открит в плевнята и в скрин под телевизор в къщата, в имота.

Обвиняемият ще изтърпи наказание „Пробация“, със следните пробационни мерки:

„задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 8 месеца, с периодичност на явяването и подписването пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице два пъти седмично;

„задължителни пробационни срещи с пробационен служител“ за срок от 8 месеца.

Обвиняемият ще изтърпи и наказание „Обществено порицание“, което да се изпълни чрез прочитане на определението на съда, с което се одобрява настоящето споразумение, в училището, в което А.С. е ученик.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)