Избрани Новини

Арх. Иван Шумков е освободен от поста главен архитект на Община Благоевград

Функциите на главен архитект отново се поемат изцяло от арх. Любомир Огорелков

Трудовият договор на арх. Иван Шумков, който до момента заемаше длъжността главен архитект на Община Благоевград, е прекратен по взаимно съгласие.
Причината е невъзможността на Общината към този момент да поддържа в структурата си двама главни архитекти, каквото беше намерението на кмета Илко Стоянов, тъй като към настоящия момент липсва бюджетна възможност, а също така се забавя за неопределено време европейското финансиране за България.
„Решението арх. Шумков да бъде освободен, е вследствие на оптимизация на разходите на администрацията, която трябва да предприемем незабавно. На този етап няма как да си позволим Общината да има двама главни архитекти. Оценявам качествата на арх. Шумков и вярвам, че можем да си бъдем полезни взаимно и за в бъдеще, като ще продължим да си сътрудничим в името на Благоевград “, коментира кметът Стоянов.
Функциите на арх. Шумков ще бъдат поети, както и преди неговото назначаване, от арх. Любомир Огорелков, който и към този момент работи в общинска администрация.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов