Избрани Новини

Краище и Горно Краище искат да изградят нови детски кътове за игра на децата

Ще кандидатстват за отпускане на финансови средства по Националната кампания "Чиста околна среда - 2022"

Кметствата в белишките села Краище и Горно Краище искат да имат нови детски площадки за игра на децата. На последната си сесия местният парламент в Белица даде съгласие двете населени места да кандидатстват за финансиране.

Проектните им предложения са със следните наименования: „Кът за игри за повече детски усмивки от с.Краище, община Белица" и „Детска площадка за много игри на открито в с.Горно Краище, община Белица".

С тях ще се кандидатства за отпускане на финансови средства по Националната кампания „Чиста околна среда - 2022" на тема „Обичам природата - и аз участвам" пред Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към МОСВ. Финансирането в размер до 10 000 лева.

Общинските съветници възложиха на кмета на Белица Радослав Ревански да осъществи всички необходими действия за подготовка и подаване на проектите.

„В нашето село децата стават все повече, вече сме около 3 000 жители. Имаме детски кът в детската градина, но искаме да направим нова площадка до мини футболното игрище, за да има къде да играят децата ни”, коментира кметът на Краище Муса Мизур.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов