Избрани Новини

Кукленият театър в Благоевград с две представления тази събота и неделя

Представя "Вълшебното огледало“ и "Малката самовила“

Общинският куклен театър в Благоевград ще представи в събота от 11.00 часа постановката "Вълшебното огледало". Представлението е сценичен разказ за група деца и тяхното поведение в контекста на съвсем естествен детски живот на улицата или в квартала. Но дали техните игри, закачки или породилите се конфликти помежду им,  прерастващи в по-сложни взаимоотношения, са допустими, ще остават да анализира и оцени самият зрител. Чудесно, много детско, закачливо и емоционално представление!
Текстът и постановката са на Кирякос Аргиропулос, сценографията и куклите са дело на Жени Лачева, музиката е на Георги Красимиров-Герасим. В героите ще се превъплътят артистите Виктор Кападжиев, Наталия Петкова, Дияна Георгиева и Иван Тодоров.
В неделя, 13 март, от 11.00 часа ще бъде пресъздадена „Малката самовила“, спектакълът с номинация за ИКАР 2022.
Можете да дадете своя вот на посочения линк в раздел – Куклен спектакъл:
Билети могат да бъдат закупени на касите на театъра в бившия младежки дом, както и да се направят и резервации на телефони: 0878 881 793 и 0877 600 180
Сезон 2021/2022 на Общинския куклен театър в Благоевград се реализира с подкрепата на Едногодишната програма за подкрепа на частни и професионални организации в областта на изкуствата на Национален фонд "Култура".


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов