Избрани Новини

10 нови електрически болнични легла получи Югозападна болница - Сандански

Те са в отделенията по анестезиология и реанимация, кардиология и неврология

В подкрепа за болните и справяне с COVID кризата чрез повишаване качеството на здравеопазването в региона, община Сандански закупи 10 нови електрически болнични легла, които предостави на МБАЛ „Югозападна болница“ - Сандански.
Леглата са предназначени за болнолежащи в следоперативен период и тежкоболни пациенти. Четирисекционните легла са оборудвани с антидекубитални матраци, които намаляват натиска върху меките тъкани на изпъкналите части на имобилизирания пациент и го предпазват от появата на рани от залежаване. Управляват се лесно чрез електрически панел и предоставят възможност за различно и безопасно позициониране на тялото на пациента, без да създават дискомфорт на болния или медицинския персонал.
Новите болнични легла са разпределени в отделенията по анестезиология и реанимация, кардиология и неврология, в които най-често се лекуват пациенти, претърпели операция, както и тежко болни от COVID-19.
Добрата грижа за здравето на хората е свързана не само с висококвалифицирани специалисти и модерна медицинска апаратура, но и със създаване на добри условия за работа на медицинския персонал при обгрижването на пациентите в МБАЛ „Югозападна болница“.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)