Избрани Новини

Доброволци от Благоевград създадоха група за съдействие на бежанците от Украйна

БЧК - Благоевград продължава да събира помощи за Украйна

Доброволци от Благоевград създадоха група за взаимопомощ и съдействие за осигуряване на помощ на пристигащите от Украйна семейства, бягащи от войната. Групата "сМисъл за украинските бежанци в Благоевград" има за цел да информира и помага на пристигащите украински бежанци в града и да ги свърже с добри местни хора, които да им предоставят нужната помощ. Инициаторите за създаване на групата са граждани-доброволци, а идеята им е да се обедини гражданското общество в името на човечността.

Скъпи съграждани, наясно сме, че живеем в трудни и несигурни времена, подложени сме на редица предизвикателства, но не можем да останем безучастни към мъката на бягащи от войната майки и деца! Всеки може да помогне - няма по-голяма или по-малка помощ! Групата не е политическа - сега не е време да се делим отново по политически признак, а да се обединим като хора! Времената са трудни за всички ни, но благата дума, усмивка и прегръдка също са огромна помощ! Всеки бежанец, които има намерение да пристигне в Благоевград или вече е пристигнал, може да потърси помощ, съдействие и подкрепа. Всички ние ще се радваме да направим най-доброто, за да помогнем.

Линк към групата:https://www.facebook.com/groups/338296587498725

Напомняме, че в Благоевград има пункт за събиране на физически дарения - офисът на Българския червен кръст, бул. „Св.св. Кирил и Методий“ №29, тел. 0877 011 425. Работно  време: 8.00 до 17.00 часа в делнични дни. Дарения: парични средства, нови дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали /изискванията за нови дрехи са на СЗО, с които БЧК се съобразява, а не на самите бежанци/.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов