Избрани Новини

Ски състезание "За купата на ПМГ“ се проведе на "Картала" (снимки)

Включиха се десетки възпитаници на Природо-математическата гимназия в Благоевград

Десетки възпитаници на Природо-математическа гимназия „Акад. Сергей Корольов““ – Благоевград взеха участие в ски състезание „За купата на ПМГ“, което се проведе на ски писта "Картала" в местността Бодрост.
Те се състезаваха в три състезателни възрастови групи: V-VII клас, VIII-X клас и XI-XII клас.
Бяха подготвени купи за състезателите, а сред призовете имаше и две специални награди – купата на кмета на община Благоевград и купата на директора на ПМГ „Акд. Сергей Корольов“.
Специалната награда на кмета бе връчена на Евгения Иванова от 8 клас, която получи приз за най-елегантен стил на спускане. Награда на директора на гимназията бе присъдена на Антон Самарджийски от 5 клас за най-бърз скиор от всички участници. В категорията 5-7 клас победители станаха Стилиян Гогов от 5 клас, Божидара Къдрекова от 7 клас и Ася Тупалова от 6 клас. В категорията от 8 до 10 клас първо място взе Евгени Петров от 10 клас, Димитър Делев от 10 клас спечели второ място, а трето – Емил Трайков от 9 клас. В категория от 11 до 12 клас първите три места бяха спечели от Петър Баряков от 11 клас, Иван Шопов от 11 клас и Стефан Спиров от 12 клас.
Инициативата се осъществи в сътрудничество на преподавателите по физическо възпитание и спорт от ПМГ „Акад.С. Корольов“ – Благоевград с Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към Община Благоевград, обединени от идеята „Спортът срещу агресията“.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов