Избрани Новини

Нови успехи на банскалии в зимни състезания

Ски клуб "Банско” попълни колекцията си от този сезон с още един златен и един сребърен медал

През изминалия уикенд на Пампорово се проведе Олимпийски зимен фестивал, в който участваха най-младите състезатели на Банско в зимните спортове. При гъста мъгла, силен снеговалеж и ниски температури, децата от Банско бяха в надпревара с участници от цяла България и представиха изключително достойно своите клубове.
Ски клуб „Банско” попълни колекцията си от този сезон с още един златен и един сребърен медал. В дисциплинта масов старт в свободен стил в ски бягането Никол Кленовска /момичета до 16 г./ постигна пореден успех и завоюва златен медал на 4 км. При момичета до 14 г. Мария Хинкова стана втора на 3 км, а Благовеста Спасова е 8-ма в същата група. При момичета до 12 г. Станимира Чучулайна и Никол Габерова са в топ 10, а Мира Кюлева, Йоана Хинкова и Николая Дурчова са в топ 20. При момчета до 12 г. Йоан Кленовски е в топ 10.
На десетия юбилеен олимпийски младежки зимен фестивал Клуб по биатлон „Банско 2019“ взе участие с 16 деца. Момичетата и момчетата се справиха чудесно, като повечето от тях успяха да се класират в топ 10. При момичетата най-доброто класиране е на Никол Габерова, която зае шесто място. От момчетата Димитър Керанджиев също се класира шести, Иван Котирков – осми, Лео Трайков се нареди на девето място. Това беше последното от трите зимни състезания за най-малките възрастови групи. В отбора продължават да се готвят 45 деца за летния сезон, в който ще се проведат пет състезания по биатлон.
Ски бегачите мъже от СК Банско участват в състезания за Балканската купа. Даниел Пешков продължава с победните си стартове. Той спечели сребърен медал, а Тодор Малчов е пети в дисциплината 10 км свободен стил. Мъжете продължават надпреварата в Румъния.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов