Избрани Новини

Учители от НУТИ защитиха уволнените танцьори от ФА "Пирин“ - Благоевград

НУТИ е единственото танцово училище на Балканите

Учители от НУТИ /Национално училище за танцово изкуство - София/, единственото танцово училище на Балканите, защитиха уволнените танцьори от ФА „Пирин“ - Благоевград. Ето каква е тяхната позиция:

„Днешното разбиране за смисъла на българския танц и професионални танцови артисти е размит и обезценен от всички, които смятат, че да си професионален танцьор е много лесно и е въпрос на желание и движение в ритъм!!! Изграждането на българския фолклорен професионален танцов артист е дълъг и сложен процес, който невинаги е успешен! Малцина са тези, които успяват да постигнат дългосрочна и успешна танцова кариера! Тези артисти са лицето на всеки професионален ансамбъл и всички ценители и колеги ги познават и уважават! Колко е лесно да нараниш един артист, а колко е трудно да го създадеш! Който не е създавал артисти няма право да наранява! Най-тежката и кратка роля на сцената е отредена на танцуващите! Танцът е младост, сила и дръзновение да надиграеш себе си! Уважаеми колеги и приятели, на мен ми пука за колегите, които съхраняват и създават българския професионален фолклорен танц! Мартин Влахов, Александър Седевчов и Данаил Атанасов са пример за всички, на които им пука за българския професионален фолклорен танц и Ансамбъл “Пирин”!“

Това е становището на следните преподаватели в НУТИ: Асен Павлов, Петя Александрова, Анатолий Клочков, Кристина Александрова, Антоанета Асенова, Кристина Панова, Борислав Мутафчийски, Катрина Стоянов, Калоян Павлов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов