Избрани Новини

Нови стартове за малките алпийци се състояха на Мальовица (снимки)

Ски зоната стана домакин на два нови старта в ски алпийските дисциплини за най-малките

Ски зона „Мальовица“ стана домакин на два нови старта в ски алпийските дисциплини за най-малките.
На 28 февруари се проведе първа купа „Петър Ляпев“ в дисциплината гигантски слалом, която се организира в памет на една от легендите в българските ски. В надпреварата взеха участие и състезателите на СК „Юлен“, като в призовата шестица при момичета U8 с медал се окичиха Елена Калоянова на четвърто място и Велина Панчева пето място. При момчетата U8 Андрей Замфиров спечели първо място и радостно вдигна купата. Мартин Керанджиев е шампион при момчетата U10, като веднага след него втори се класира Рони Муса. Във възрастова група U12 на престижното шесто място с медал се окичи Михаела Кузманова, а Йордан Стойчев се класира на четвърто място при момчетата в същата възраст.
На 1 март за първа купа „Савич“ към претендентите за призовите места се присъединиха и малките скиори на СК „Банско“. Купата събра над 200 деца от водещите ски клубове в страната. В категория U8 Велина Панчева (Юлен)и Андрей Замфиров (Юлен) се класираха на второ място, а съотборничката им Елена Калоянова зае пето място. Първите места в категория U10 са за Илияна Вълканова (Юлен) и Рони Муса (Юлен), трето място за Мирослав Керанджиев (Юлен), четвърто място за Костадин Калоянов (Юлен) и медал за шесто място за Даниел Рупчин (Банско). Състезателите с най-добро класиране в категория U12 са Евгения Алтънова (Юлен), която се нареди шеста, Йордан Стойчев (Юлен) се класира втори, а съотборникът му Антон Самарджийски – пети. За победителите, освен купи и медали, бяха раздадени и много предметни награди от спонсорите.
Кулминация на емоциите стана състезанието за родители и треньори. Изключителна мотивация и пример за състезателите от клубовете на Банско бяха първите места за Милена Чакърова - треньор на СК „Банско“ и Георги Малчов - треньор на СК „Юлен“. Организацията и на двете състезания беше безупречна въпреки лошите метеорологичните условия.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов