Избрани Новини

Евелина Николова - олимпийската медалистка от Токио, е Спортист на годината в Петрич (снимки)

Петрич излъчи най-добрите сред добрите си спортисти

Петрич излъчи най-добрите сред добрите си спортисти, завоювали престижни отличия на първенства и турнири през 2021 година. Пандемията и ограничителните мерки отложиха във времето церемонията, но тази вече тя се състоя при подобаваща тържественост. С впечатляващи аудио-визуални ефекти на голям екран и присъствието на десетки спортисти, треньори, общественици, приятели на спорта беше отдадено заслуженото внимание на постиженията в областта на спорта през изминалата нелека година за спортните клубове. В три категории бяха отличени състезатели. Призът „Спортист на годината – деца“ беше връчен на Иван-Ангел Янкулски от СК по бокс „Беласица“, а негови подгласници станаха Илия Димов от СК по борба „Беласица Цар Самуил“ и Андон Каратанчев от СК по лека атлетика “Звездите“. В категория „Спортист на годината – юноши и девойки“ на първо място е шампионът по планинско колоездене Димитър Мазнейков-Дидо от СК „Райдърс Юнайтед“, на второ място Марио Бойчев от СК по бокс „Лъвовете“, на трето Никол Ангелова от СК по лека атлетика „Звездите“.

В категория „Спортист на годината – мъже и жени“ единодушно първото място заслужи Евелина Николова - олимпийска медалистка от Токио. В същата категория на второ място е Стоян Ангушев от СК по бокс „Лъвовете“, на трето място Лиляна Костова от клуб „Чарни Сосновец“.

Треньор на годината за община Петрич е Петър Касабов - треньор на Националния женски отбор по борба. Отбор на годината стана СК по бокс „Лъвовете“ с треньор Георги Караколев. Връчени бяха и осем специални награди за 2021 година. С тях бяха удостоени: Ненчо Назъров, Васил Танев, Силвия Аздреева, Димитър Алексов, Димитър Малев, Мирослав Гочев, Стойка Кръстева и Efbet.

62-ма състезатели от различни спортни клубове в община Петрич получиха еднократни парични награди за спортни постижения през изминалата година. Чест за Петрич беше фактът, че церемонията „Спортист на годината“ уважи с присъствието си олимпийската ни шампионка по бокс Стойка Кръстева, която отбеляза, че с удоволствие е приела поканата да бъде в родния град на Евелина Николова в този тържествен момент. Като официален гост Петрич отново посрещна и шампионката по лека атлетика Магдалена Христова.

Кметът на общината Димитър Бръчков каза в приветствените си думи, че Петрич винаги се гордее със своите големи имена в спорта и 2021 година не е изключение, а продължение на тази тенденция. Той поздрави състезателите и треньорите за упоритата работа в пандемични условия, за съхранения дух, амбиция и дисциплина.

Евелина Николова и Петър Касабов емоционално споделиха, че наградите, връчвани им в родния Петрич, винаги имат особено стойност и сантимент. В музикалната програма на церемонията тази се включиха ФФ „Хераклея“, Клуб за модерни танци и балет „Кристал“ при НЧ „Братя Миладинови - 1914“, Танцов клуб „Мания“ при ОДК и Крум Крумов от ВС „Сгушена pвездица“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов