Избрани Новини

С празнична програма Благоевград отбелязва Трети март

Честванията започват в 10.00 часа с полагане на венци и цветя

С празнична програма Община Благоевград отбелязва Националния празник на България – 3 март.
Честванията започват в 10.00 часа с ритуал по полагане на венци и цветя на паметната плоча на мястото, на което горноджумайци посрещат войските на Четвърти мариуполски полк начело с майор Иван Орлински на 12 февруари 1878 г. Непосредствено след ритуала ще започне тържествено шествие по улица „Трети март“, което ще стигне до площад „Македония“. Там в 10.30 часа ще бъде издигнат националния флаг на Република България. Ще бъде отслужен и молебен за здраве и благоденствие на българския народ.
С участие в празненствата се включват и Бригадно командване -Благоевград и Представителнят духов оркестър на сухопътните войски на Република България и НД „Традиция“ – Благоевград.
В Регионалния исторически музей от 11.00 часа ще се проведе Открит урок по родолюбие. В празничния 3 март кино "Синемакс" ще прожектира премиерно филма "Ботев". Филмът показва неизвестни факти от биографията на големия поет-революционер и си поставя за цел да напомни на обществеността за величието на неговия подвиг. Режисьор на филма е Максим Генчев, а в ролята на Христо Ботев влиза актьорът Деян Жеков. Прожекцията е с начален час 13:45 ч.

Част от празничната програма в Благоевград е и концертът-спектакъл "И за свобода" на Ансамбъл "Пирин" на 2 март от 19:30 часа в зала "Яворов". Концертът е тематичен и е подготвен специално по случай Националния празник на България.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов