Избрани Новини

62-рият Национален поход на жените започна в Кюстендил

В проявата се включват повече от 100 туристки от цялата страна

Българската Федерация по туризъм тази година избра 62-рият Национален поход на жените да се проведе в Кюстендил от 2.03. до 6.03. Домакините - Туристическо дружество „Осогово“, разработи предложение за маршрути, които са подходящи за сезона и съответно подсигури водачи и спасители за провеждането на това грандиозно мероприятие.
Походите се провеждат в чест на 3-ти март – Освобождението на България от османско иго и 8-ми март – Международен ден на жената. В проявата се включват повече от 100  туристки от цялата страна.
Мероприятието ще спомогне за популяризирането на района, както и за развитието на планинския туризъм.
В програмата могат да участват и туристи от Кюстендил.
На 2 март първа групата тръгна от жп гара Кюстендил с преход до водопад Полска Скакавица и след това разходка по екопътеката на Земенския пролом до Земен.
2 март - Втора група: 13:15 часа от жп гара Кюстендил и преход до водопад Полска Скакавица и обратно.
3 март - 8:30 часа тръгване от хотел "Кюстендил" и посещение на художествената галерия, музея, участие в тържествата по повод 3 март, поднасяне венци и цветя на паметника на Апостола. Походът продължава с пешеходен преход до Хисарлъка и секвоите в местността Ючбунар (с.Богослов).
4 март - 8:00 часа тръгване от хотел "Кюстендил" с организиран транспорт до село Ветрен - пешеходен преход до местността Кръстати камен и изкачване на връх Човека. След снимки при моста в с.Невестино следва разходка до с.Лиляч и Провиралката /древно светилище/.
5 март - 8:00 часа тръгване от хотел "Кюстендил" с организиран транспорт до местността Стражата - пешеходен преход до местността Кръстачко и изкачване на връх Виден.
5 март – 18:00 часа в хотел "Кюстендил" ще се проведе празнична гала вечер. Кувертът е с цена 35 лв. и включва празнично меню, дисководещ и програма.
Всички туристи от Кюстендил, които желаят да се включат в походите и празничния банкет на 5 март, предварително трябва да заявят участието си на тел 0884 914 551 – Силвия Михова, както и да заплатят куверта.
При провеждане на преходите ще се спазват всички противоепидемични мерки, указани в заповедите на Министерството на здравеопазването към дадения момент.


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)