Избрани Новини

Забраняват направата на "сирници“ върху тревни площи в Гоцеделчевско

Забранява се използването на автомобилни гуми

Във връзка с наближаващия на 6 март, празникът Сирни Заговезни, свързан с направата и паленето на "сирници", на основание чл. 4, т. 3 от Наредба № 1 за осигуряване на обществения ред, поддържане на чистотата, опазване на околната среда и защита на имуществото на територията на община Гоце Делчев и Наредба № 9 за осигуряване на противопожарния ред на територията на община Гоце Делчев, кметът на общината издаде нарочна заповед.
В нея се забранява направата на „сирници“ върху тревни площи в общината, както и в близост до жилищни сгради и други постройки, създаващи опасност от пожар. Забранява се използването на автомобилни гуми и други гуми за горене, с което силно се уврежда качеството на въздуха.
Ако е необходимо да бъде осигурен пясък, върху който да се направи „сирница“, може да бъде направена заявка при дежурния в общинска администрация или на тел.088 800 60 80. Заявеният пясък ще бъде доставен на посочените места в неделя, 6 март.
Контролът и изпълнението на заповедта е възложено на началника на Районно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ и служителите от „Екология и административен контрол“ към общинска администрация.
Общинско предприятие „СБУ“ и Общинско предприятие „Чистота“ трябва да почистят града на 7 март.
Нарушителите на заповедта ще се санкционират съгласно нормативната база.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов