Избрани Новини

В Благоевград създават координационен център в помощ на пострадалите в Украйна

Ще оказва пълно съдействие на бедстващи хора в резултат на военния конфликт

Координационен център в помощ на пострадалите от войната в Украйна ще бъде създаден към Община Благоевград. В него ще участват доброволци, а целта е да бъде оказвано пълно съдействие на бедстващи хора в резултат на възникналия военен конфликт.
Гражданите, които имат възможност да се включат в акцията, могат да получат подробна информация на тел. 0877 011 425.
Днес кметът на Благоевград Илко Стоянов изпрати писмо до Управляващия орган на ОПРР с молба да бъде разрешено настаняване на засегнати хора от войната в Украйна.
В случай на положително становище, настаняването ще започне своевременно. Новопостроените жилища са напълно обзаведени и годни за ползване.
Искането на разрешение се налага, тъй като трите сгради са изградени в изпълнение на проект по ОП „Региони в растеж“ и има конкретни критерии, на които трябва да отговарят ползвателите.
Паралелно с това Българският Червен кръст, заедно с директора на Дирекция „Социална и жилищна политика“ към Община Благоевград Емилия Халилова, организират пункт за помощи, които ще бъдат насочвани към потърпевшите от конфликта в Украйна.
В съответствие със строгите мерки за изпращане на стоки и дарения с хуманитарен конвой по време на пандемия се спазват изискванията на СЗО и Международния Червен кръст, според които всички дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали трябва да бъдат нови.
За дарения на употребявани дрехи, БЧК предоставя възможност за депозирането им в специално предназначени за целта контейнери с логото на организацията.
Пунктът е ситуиран в офиса на БЧК, който се намира на бул.„Св.св. Кирил и Методий“ №29 в областния център. На място могат да бъдат предавани и парични помощи.
Работното време на центъра е от 8.00 до 17.00 часа в делнични дни.


Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов