Избрани Новини

Мария Тодорова с фолклорна песен за Яне Сандански (Видео)

Животът

26-02-2022, 11:36

Снимка:

Фолклор ТВ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Специално участие в проекта има легендарният китарист Максим Горанов

Днес в ефира на Фолклор ТВ се състоя премиерата на видеоклипа към песента "Стига йодиш, Яне мори" на певицата Мария Тодорова.

Kрасивата балада със съвременен аранжимент e от Пиринската фолклорна област и е посветена на легендарния войвода Яне Сандански.

"В клипа има драматургия и това го отличава от всички мои проекти до този момент", споделя Мария Тодорова. И допълва: "Любима ми е мисълта на Яне Сандански: "Да живееш, значи да се бориш: робът - за свобода, а свободният - за съвършенство."

Видеото към "Стига йодиш, Яне мори" е заснето в изключително живописното селище - махала Баба Стана, намиращо се близо до Троянския манастир и село Орешак. Режисьор на лентата е Любка Борисова, а специално участие в нея взимат танцьорите от Ансамбъл "Пирин" Благоевград - формация "Накит".

Любопитен детайл, че соло китарата в "Стига йодиш, Яне мори" е изсвирена от Максим Горанов. Аудио записът пък е реализиран в неговото Max Sound studio.

За визията си във видеото Мария Тодорова отново се е доверила на голямата българска дизайнерка Светла Димитрова от "Ариес Уникат".



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов