Избрани Новини

Валентин Велчев представя дебютния си албум "Аз съм Валентин" (видео)

Композиторът Светослав Лобошки е автор на повечето от аранжиментите в албума

Певецът Валентин Велчев ще представи дебютния си албум "Аз съм Валентин" с голям концерт в София на 1 април в Сити Марк Арт Център.
В дългоочаквания албум са събрани 12 авторски песни. Три от тях са представяни на фестивала Пирин Фолк - Сандански в конкурса за нова авторска песен - "Наздраве" (2021), "Благословен" (2020) и "Пирински орли" (2019), получила наградата на журналистическото жури. Включени са и познатите песни "От Враца до Дунава", "Татковина", "Коледно хоро" и "Ванга", която Валентин Велчев изпълнява с Ели Кордева и Светоглас. Почитателите на българския фолклор ще чуят за първи път и най-новите му песни, сред които и заглавната "Аз съм Валентин" от авторката на "Пирински орли" и "Ванга" Ели Кордева. След испанската версия на "Пирински орли" - "Águilas de Pirin", Валентин Велчев ще изненада чуждоезичната публика и с английска версия на "Аз съм Валентин" - "I am Valentin".
Композиторът Светослав Лобошки е автор на повечето от аранжиментите в албума, а останалите са дело на Пламен Велинов, Димитър Петров и Сашко Митковски. Сред авторите са и живата легенда на българската естрада Грета Ганчева, вокалът на любимата на няколко поколения група Диана Експрес - Илия Ангелов, примите на Пирин Фолк - Антония Рангелова и Вили Рай, както и на младия композитор Камен Николов. Текстовете са на големите поети Найден Вълчев, Петър Москов, Йордан Маринков и Иван Иванов - Джон от група Кукери. Валентин Велчев е автор на две от песните в диска.
Албумът "Аз съм Валентин" е продуциран и издаден от Валентин Велчев, а музикален продуцент е Лео Богдановски.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)